Tactical low light training

Deze training is in eerste instantie bedoeld voor handhavers en beveiligers die niet in het bezit zijn van een geweldsmiddel. Overigens kan het voor diegenen die wel geweldsmiddelen dragen ook een welkome aanvulling zijn. Het gebruik van een goede lamp is natuurlijk in veel situaties belangrijk.

Tijdens de Tactical low light training zult u merken dat een dergelijke lamp ook in meer kritische situaties erg belangrijk kan zijn. Tijdens de training gaat u meemaken hoe u deze lamp effectief kunt inzetten in noodsituaties. U zult zien dat deze lamp erg effectief is als zelfverdedigingshulpmiddel.

De oefeningen zijn bedoeld om een beeld te geven van wat je eventueel met een lamp kunt in een plotselinge verdedigings of overmeester-situaties. Het is niet de bedoeling om de lamp als wapen te gaan gebruiken.

Doel
Doel van deze training is dat aan het einde van deze dag u in staat bent om de lamp voor de juiste situatie weet te selecteren en toe te passen.

Lesvorm
De training is de eerste in een serie in een Low Light Condition (LLC) trainingen. De basis LLC-cursus bestaat onder andere uit het definiëren van het principe, lampkeuze, kracht van het licht en uiteraard individuele vechttechnieken. In deze basistraining krijgt u nog geen tactieken en groepsdynamische oefeningen voorgeschoteld.

De doel is de cursist te laten nadenken over de mogelijkheden door het uitvoeren van een aantal oefeningen. Wat wij gaan behandelen zijn een aantal instinctieve slagen en stoten, controletechnieken en bevrijdingen uit grepen. Voor het beoefenen en uitvoeren van deze technieken is geen vechtsport achtergrond vereist.

Vragen en inschrijvingen
Wilt u één of meerdere personen aanmelden voor Tactical Light training en of heeft u nog vragen of wilt u de training bespreken met ons, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.