Pesten op de werkvloer

Ieder bedrijf heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag. Het is een fenomeen dat niet ophoudt bij de schoolbanken, maar doorgaat tot op de werkvloer. Pesten, stigmatiseren en isoleren zijn enkele voorbeelden. Ethisch verwerpelijk, maar ook met financiële gevolgen. Grenzen stellen en grenzen aangeven is de kern. Dit is echter niet alleen de verantwoordelijkheid voor de medewerker zelf. Wij helpen u dit fenomeen aan te pakken. Zowel op organisatie, leidinggevende en medewerkerniveau.

De training Pesten op de Werkvloer is luchtig en herkenbaar. De medewerkers krijgen inzicht in verschillende vormen van pesten op het werk en door de regie-aanwijzingen worden er vanuit de eigen gelederen mogelijke oplossingen aangedragen voor vervelende situaties.

Doel
Het doel van de training is het behandelen van de diverse verschijningsvormen van pesten, het herkennen en erkennen van pesten op de werkvloer en werknemers handvatten geven hoe om te gaan met situaties met betrekking tot pesten.

Lesvorm
Na een korte inleiding zal een trainingsacteur enkele scènes over pesten op de werkvloer spelen die op luchtige wijze zichtbaar maken welke invloed jouw gedrag heeft op werksituaties of op je collega’s. In deze scènes schrijven maken we gebruik van herkenbare situaties uit de praktijk. De deelnemers mogen zelf aanwijzingen geven voor het verbeteren van het verloop van de scène en krijgen op die manier inzicht in hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op een situatie.

Wat is pesten eigenlijk? Wanneer is een opmerking grappig en wanneer is het kwetsend? Veel mensen zullen ontkennen dat er binnen hun collegiale kring sprake is van pesten, maar is dat wel écht zo als je er goed over nadenkt? En wat moet een leidinggevende aan pesten doen? Hoe ga je op een constructieve manier het gesprek aan?

Met humor en inlevingsvermogen houden de acteurs de cursisten een spiegel voor en door de interactieve manier van spelen wordt iedereen betrokken bij wat er op het podium gebeurt. Het onderwerp “pesten op de werkvloer” wordt daarmee beeldend en bespreekbaar gemaakt. Tussen de scènes door en/of na de scènes zullen de acteurs met de groep in gesprek gaan over o.a. hoe je het gesprek aan kunt gaan over pesten op de werkvloer.

Cursusduur
Deze training duurt 1 dag.

Vragen en inschrijvingen
Wilt u één of meerdere personen aanmelden voor Pesten op de werkvloer en of heeft u nog vragen of wilt u de training bespreken met ons, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.